Валерій Ніколаєв — біографія, новини, особисте життя, фото, відео.

Автор: | 17.02.2022

Валерій Ніколаєв — біографія, новини, особисте життя

Валерій Ніколаєв - біографія, новини, особисте життя, фото, відео

Валерій Миколаїв народився 23 серпня 1965 року в Москві.

Батько в минулому лісової інженер, викладач. Зараз бізнесмен, у нього своя фірма, яка займається сертифікацією різної продукції — приладобудівної, побутової, харчової, надаючи міжнародний сертифікат відповідності. Про нього Валерій розповідав: «Таких компаній, як у нього, в Росії більше немає. Він працює з системою державного стандарту, але продовжує розвивати свою компанію, і дуже перспективно «.

Мати Валерія працювала художницею, зараз на пенсії.

З дитинства він захоплювався спортивною гімнастикою, готувався здавати іспит на кандидата в майстри спорту, але отримав травму і від кар’єри спортсмена довелося відмовитися.

У школі вчителька з російської мови та літератури постійно організовувала театралізовані уроки. Хлопці ставили постановки за різними творами. Валерію це подобалося, і він вирішив спробувати себе на акторському терені.

Валерій з батьками

Після школи подав документи відразу в кілька вузів, в тому числі театральних. Але надійшов в Лісотехнічний інститут, де викладав його батько. Там провчився рік і кинув.

Був прийнятий в школу-студію МХАТ на курс до Олега Табакова в 1983 році. Його однокурсниками були Євген Миронов, Володимир Машков, Ірина Апексимова.

Після першого курсу пішов служити в армію. 2 роки служив під Тулою в ракетних військах. Потім продовжив навчання.

Закінчив в 1990 році, був прийнятий в трупу МХАТу імені А. П. Чехова.

«Слава Богу, мені пощастило працювати у МХАТі, слава Богу, з дитинства пощастило бачити справжніх зірок — Євстигнєєва, Папанова, Миронова, Леонова, Борисова», — говорить Валерій.

Під час навчання проходив стажування в університеті Флориди, де отримав диплом по класу танцю (степ). Через рік знову поїхав в США, де в Сарасотском державному університеті знову вчився танцю. Навчався в акторських школах «Julliard School» (Нью-Йорк), «Barbican Center», «McCarter Theatre» (Прінстон, Нью-Джерсі).

Отримані знайомства в США допомогли Валерію згодом знятися в декількох голлівудських блокбастерах. Серед його робіт — ролі в англійському телесеріалі «Тримай злодія» і голлівудських блокбастерах «Святий» Філіпа Нойса і «Поворот» Олівера Стоуна.

У вітчизняному кіно перша епізодична роль (відвідувач бару) була у актора в 1987-му. У 90-е став грати більш серйозні ролі, хоча і не головні.

Широка популярність прийшла в 1999-му році після виконання головної ролі в серіалі «День народження Буржуя». Він зіграв колишнього вихованця дитбудинку Володимира Коваленка, який став великим бізнесменом. Ця роль стала його візитною карткою.

Далі він зіграв Віктора Бистролетова в пригодницькому телесеріалі «Батьківщина чекає», Антона Польських в серіалі «Дорога Маша Березіна». Знявся в двох серйозних європейських проектах, що вийшли в Німеччині: фантастичному бойовику «Крижана планета» і мелодрамі «Дорога в хмари».

Як балетмейстер поставив п’ять спектаклів у МХАТі імені Чехова, а також балетну частина мюзиклу «Моя прекрасна леді» (Москва, 2000).

Був ведучим програми «Позамежні історії».

У 2008-му отримав премію за кращий режисерський дебют на Першому всеросійському кінофестивалі «Золотий фенікс» в Смоленську за фільм «Ведмеже полювання».

У 2014-му взяв участь у проекті «Льодовиковий період» в парі з Марією Петровою.

Валерій Ніколаєв часто стає учасником скандалів. Так, в п’яному вигляді він може зірвати циркову виставу, вважаючи, що хтось був несправедливий до його дружини.

Валерій Миколаїв влаштував скандал в цирку

У лютому 2016 року Миколаїв став героєм кримінальної хроніки. Актор влаштував ДТП в центрі Москви, збивши пенсіонерку на пішохідному переході. З місця злочину втік, не надавши допомоги потерпілій жінці. Коли поліція через добу наздогнала актора, він закрився в машині і правоохоронцям довелося вибивати вікна автомобіля, щоб затримати Миколаєва.

Зростання Валерія Ніколаєва — 178 см.

Особисте життя Валерія Миколаєва:

Вперше одружився, коли навчався в школі-студії МХАТ на однокурсниці Наталії Пироговой, з якої почав зустрічатися з початку навчання. Але шлюб тривав лише близько року.

Наталя Пирогова — перша дружина

Свою другу дружину — Ірину Апексимова — він знав ще з часу спільного навчання в МХАТі. Але відносини між ними виникли, коли Олег Табаков доручив Миколаєву і Апексімової підготувати спільний сценічний уривок. Зародилися відносини, які переросли в шлюб.

з Іриною Апексимова

У 1995 році у них народилася дочка Даша, яка також стала актрисою, виступає під псевдонімом Дарина Авратінская.

Ірина Апексимова з дочкою

«Ми прожили з Ніколаєвим хорошу спільне життя, у нас прекрасна дочка. І приводів бути ворогами, на щастя, не нажили «, — згадувала згодом про цей шлюб Ірина Апексимова.

Розлучилися вони після зйомок в серіалі «День народження Буржуя», в ході яких Миколаїв закрутив роман з Дариною Повєрєннова (через це Дарина навіть розлучилася з чоловіком).

з Дариною Повєрєннова

Відзначимо, що Валерій Миколаїв, незважаючи на розлучення з другою дружиною, завжди брав участь у вихованні доньки. Даша займалася балетом, але в підсумку пішла по стопах батьків і вступила в школу-студію МХАТ.

Також у Валерія були стосунки зі співачкою Тетяною Овсієнко (вона теж розлучилася зі своїм чоловіком через роман з актором).

з Тетяною Овсієнко

Був у Миколаєва роман і з актрисою Любов’ю Тихомирової.

з Любов’ю Тихомирової

Ходили наполегливі чутки про близькі стосунки актора з його партнеркою по проекту «Льодовиковий період» Марією Петровою, причому, в той час він уже кілька років як зустрічався зі своєю майбутньою третьою дружиною Ельміра Земськової.

з Марією Петровою

Як зараз живе «Буржуй» (Валерій Ніколаєв)

У вересні 2014 року Миколаїв одружився втретє — на повітряній гімнастці цирку Юрія Нікуліна ельмире Земськової. До слова, вона єдина артистка в світі, яка працює на унікальному апараті — спіралі.

Зустрічалися п’ять років. «Ми одружилися лише через п’ять років відносин тому, що Ельміра постійно була на гастролях», — розповідав Миколаїв.

з Ельміра Земськової

В інтерв’ю подружжя розповідали, що замислювалися про дітей. Валерій говорив, що мріє про сина, тому що дочка Даша у нього вже є, а Ельміра хоче двох.

Фільмографія Валерія Миколаєва:

1987 — Крісло — відвідувач бару
1991 — Ніагара — Петро Красновіцкій
1992 — Дуже вірна дружина — Женя, чоловік Тані
1992 — Дрібниці життя — Гоша, чоловік Каті
1993 — Любов на замовлення — Алекс
1993 — Настя — Саша Пічугін
1994 — Життя і незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна — Балашов
1995 — Чоловік талісман
1995 — Самотній гравець — Митя сухожилля
1995 — Ширлі-мирлі — виконавець степу
Рік випуску 1996 — Трудяга російська
Рік випуску 1996 — Шрам. Замах на Піночета
Рік випуску 1996 — Мисливці за злодіями
1997 — Поворот ( «U Turn», Франція, США) — Аркадій
1997 — Святий ( ​​«The Saint», США) — Ілля Третьяк, російський мафіозі
1998 — Підступний ворог ( «Aberration», Нова Зеландія) — Юрій Романов
1998 — Команда мрії
1998 — Стріп
1999 — День народження Буржуя — Володимир Коваленко на прізвисько «Буржуй», бізнесмен
2001 — Крижана планета
2001 — День народження Буржуя 2 — бізнесмен Володимир Коваленко на прізвисько «Буржуй»
2002 — Росіяни в місті ангелів — Юр’єв
2002 — Кіно про кіно — Віталій, режисер
2003 — Батьківщина чекає — Віктор Бистролетов, агент «Подорожній»
2003 — Навіть не думай — Фельдман
2003 — Next 3 — Микола Шахов ( «Шах»)
2003 — Дорога в хмари
2004 — Термінал (The Terminal, США) — Мілодраговіч
2004 — Бальзаківський вік, або Всі чоловіки сво. — Ілля
2004 — Дорога Маша Березіна — Антон Польських
2005 — Дзеркальні війни: Віддзеркалення перше — Борис Корін, льотчик-випробувач
2005 — У ритмі танго — Валерій Сосновський
2006 — Вулиці розбитих ліхтарів. Менти-7 — Василь Ігорович Бабичев, наречений
2006 — Відьма — Айван, журналіст
2007 — Ведмеже полювання — Олег Федорович Гриньов на прізвисько «Ведмідь», брокер — (режисер)
Рік випуску 2008 — Артефакт — Ерік Шор
Рік випуску 2008 — На даху світу — Олег
Рік випуску 2008 — Відповідай мені — Олександре Володимировичу Грошев
Рік випуску 2008 — Фотограф — Кирило Баженов, відомий фотограф
Рік випуску 2008 — Егоїст — Єгор Дмитрович Михайлов, бізнесмен
2009 — Сині як море очі — Микита
2009 — Розумниця, красуня — Олексій Князєв, пластичний хірург
2009 — П’ята кара — Саня «Кот», снайпер
2010 — Білий пісок — Олександр Вєтров
2010 — Індус — Пане Миколо, депутат, партнер Лазарева по бізнесу
2010 — Тридцять сьомий роман
2010 — Поєдинки. Правдива історія. Тегеран-43 — Попов, керівник спецбригади НКВД в Тегерані
2011 — На гачку! — інструктор з дайвінгу
2011 — Ключ Саламандри — Саня «Кот»
2011 — Вербувальник (режисер)
2012 — Навчаю грі на гітарі — Олег Марков, хірург
2012 — Самотній вовк — Костянтин Сергійович Станіславський, слідчий прокуратури
2012 — 1812: Уланська балада — Жак де Вітт, граф
2013 — Подвійне життя — Роман, брат Марка
2013 — Ідеальне вбивство — Сергій Арзамасі, відомий адвокат
2015 — Культ — Оскар
2015 — Чоловік за викликом — Андрій
2017 — Відплата — Павло Хромов
2019 — Таємниця Марії — Олексій Пронін
+2021 — Клятва лікаря

Стало відомо про долю спився актора Валерія Ніколаєва

Валерій Миколаїв (кадр з програми «Доля людини»)

актор Валерій Миколаїв на рубежі дев’яностих і нульових був справжнім кумиром: серіал «День народження Буржуя» відразу зробив його зіркою всеросійського масштабу. Пропозиції про зйомки сипалися на талановитого артиста як з рогу достатку. Не було відбою і від жінок, бажаючих подарувати йому особисте щастя.

На жаль, після декількох творчих удач кар’єра Миколаєва пішла під укіс; він практично перестав з’являтися в серйозних ролях, а кілька років тому розкрилася неприваблива правда: вчорашній улюбленець публіки перетворився на алкоголіка.

Валерій Миколаїв прославився після серіалу «День народження Буржуя» (кадр із серіалу)

Уже до середини першого десятиліття нового століття для актора почалася чорна смуга. Серіали «Дорога Маша Березіна» і «В ритмі танго» — ось, мабуть, і всі яскраві проекти, в яких він був задіяний в той час. Його роботи ставали все дрібніше, і в підсумку Валерій практично пропав з екранів. Тільки в 2016-му році про Миколаєві заговорили знову — але такої слави, яку він тоді знайшов, не побажаєш нікому.

Актор влаштував масштабне ДТП, протаранивши кілька автомобілів в центрі Москви, в тому числі патрульну машину ДАІ, збив поліцейського, який намагався його затримати. Коли Валерія нарешті скрутили, з’ясувалося, що він п’яний, не має при собі ані посвідчення водія, ні страховки, а його авто числиться в угоні. З огляду на, що в результаті аварії ніхто не постраждав, суд проявив поблажливість і заарештував колишню знаменитість на десять діб — однак Миколаїв зник, і до спецприймальника його довелося доставляти силою.

У кар’єрі Валерія Миколаєва було не так багато популярних проектів (кадр із серіалу «Батьківщина кличе»)

На цьому спивається чоловік не заспокоївся: незабаром його позбавили прав за виїзд на «зустрічку», а після цього — знову спіймали за кермом і посадили на 15 діб. На щастя, у Валерія вистачило совісті виступити з публічними вибаченнями і заявити про каяття. Він розповів, що невдачі в кар’єрі і смерть обох батьків викликали у нього депресію, яку він намагався заглушити не найбільш правильними способами.

Зараз, пише «Комсомольська правда», Миколаїв, котрий переніс важку операцію, повністю відмовився від алкоголю, для чого пройшов курс реабілітації у психологів. Він докладає зусиль, щоб повернутися в професію, в чому його підтримує дружина, повітряна гімнастка Ельміра Земскова. До слова, це вже четверта дружина артиста, молодша за нього на 20 років.

Куди пропав актор Валерій Ніколаєв

Для тих, хто любить російські фільми та серіали актор Валерій Ніколаєв відомий. Валерій Ніколаєв — це російський кіноактор і просто творча людина. У 2016 році був випадок. В якому Валерій звинувачувався в ДТП з наїздом на людину.

На початку його автомобіль оголосили в розшук. Також його звинувачували в масової аварії, де він протаранив кілька машин і наїхав на співробітника ДАІ. Але славу богу все «розсмокталася» і з Валерія зняли всі звинувачення. Але спокійне життя тривало не так довго.

У тому ж 2016 році, Миколаєва позбавили водійських прав за виїзд на зустрічну смугу, але термін збільшили вдвічі, так як подібне порушення було ще місяцем раніше. Миколаїв не мав права сідати за кермо, але пізніше його спіймали в своїй же машині і закрили на 15 діб.

Через деякий час Миколаїв записує відео звернення, в якому просить вибачення співробітникам поліції. Назвавши причиною такої поведінки, сильний стрес і нервову напругу. Після чого артист пообіцяв, що це не повториться знову.

У 2018 році Валерій Миколаїв дає інтерв’ю на кінематографічному фестивалі. Де розповідає, що працює над новою роллю, подробиці він не розкрив, так як була заборона з боку режисера. багато хто помітив, Валерій багато скинув, близько 10 кг. Все це через те, що Валерій переборов алкогольну залежність і почав активно займатися спортом. Також він розповідав, що боротися з алкогольною залежністю йому допомагала дружина.

Тому переживати більше не варто. Він зміг «видертися» з депресій і запоїв, до того ж, почав займатися спортом. Сподіваюся незабаром, ми побачимо його на екранах наших телевізорів або моніторів.
спасибі за увагу!

Втратите ДАР МОВИ! Як виглядає дружина Валерія Ніколаєва і його особисте життя