Олена Яковлева — біографія актриси, фото, батьки, особисте життя, чоловік і діти, зріст і вагу 2 021 Дізнайся

Автор: | 26.11.2021

Олена Яковлєва

У дванадцять років Олена з матір’ю і вітчимом, журналістом-міжнародником Миколою Івановим, поїхала за кордон. Через специфіку його роботи сім’ї довелося часто змінювати місце проживання і переїжджати з країни в країну. Дівчині довелося об’їхати майже всю Європу, з 12 років до закінчення школи жила в Німеччині, але відчайдушно мріяла повернутися в Москву, де залишилися її друзі і улюблена бабуся.

Після закінчення школи Олена повернулася до Москви і вступила за наполяганням батьків на факультет журналістики МГУ, але провчившись там деякий час, зрозуміла, що по-справжньому хоче стати актрисою. Дівчина записалася в студентський театр під керівництвом Романа Віктюка і стала весь вільний час пропадати на репетиціях. Після другого курсу їй вдалося вступити в Щукінське училище, чи не забираючи документи з МГУ, і деякий час Яковлєва успішно поєднувала навчання в двох вузах. Коли ж правда відкрилася, Олена перевелася в МГУ на заочне відділення, і зараз може похвалитися двома дипломами про вищу освіту.

Кінокар’єра

Навички іспанської мови, отримані на журфаку МГУ, несподівано стали в нагоді їй в картині «Часи не вибирають» (2001), де вона зіграла медсестру Долорес, дружину головного героя.

Актриса ніколи не вважала за сором зніматися в серіалах, кількість яких в її фільмографії вже давно перевалило за півсотні. Всього ж в послужному списку актриси близько вісімдесяти ролей в кіно (за даними 2018 року) серед яких варто особливо виділити роботу в продовженні легендарної кіносаги «Повернення мушкетерів». На кастингу Яковлевої вдалося затьмарити саму Мілу Йовович, а мадам де Круаль, «нова міледі», в її виконанні вийшла не менше яскравою і такою, що запам’ятовується, ніж знаменита леді Вінтер, зіграна в свій час Маргаритою Терехової.

Особиста життя Олени Яковлевої

У 2015 році Алена шокувала глядачів програми «Наодинці з усіма» несподіваним визнанням — вона зустрічається з чоловіком, який майже на тридцять років молодший за неї. При цьому актриса не приховує свого віку і не боїться осуду оточуючих, вважаючи своє приватне життя суто особистою справою.

Дочка Олени Марія Козакова продовжила акторські династії Яковльових і Козакова. Вона закінчила «Щуку», надійшла в Театр Сатири, знімалася в серіалах «Кармеліта», «Погана кров» і багатьох інших.

Олена Яковлєва — біографія, новини, особисте життя

Мати — лікар Кіра Андріївна Мачульская, батько — відомий актор Юрій Васильович Яковлев. Він розлучився з її матір’ю до народження Олени після 6 років шлюбу.

«У нього почався роман з актрисою Катериною Райкін — дочкою Аркадія Ісаковича Райкіна. Мама була жінкою гордою, пробачити зради не змогла. Так що я, звичайно, знала, що Юрій Яковлєв — мій батько, носила його прізвище, але в дитинстві і юності ми зустрічалися рідко. Завжди з нетерпінням чекала його дзвінка, але сама боялася дзвонити. Він для мене був швидше артист, ніж батько. А в одинадцять років ми і зовсім поїхали в НДР, де мамин чоловік працював журналістом-міжнародником «, — розповідала Олена.

Вітчим — журналіст-міжнародник Микола Іванов (помер в 55 років від другого інфаркту).

Ім’я довелося змінити з Олена на Альона, оскільки після виходу фільму «Інтердівчинка», головну роль в якому зіграла тоді ще маловідома актриса Олена Олексіївна Яковлєва, між актрисами-тёзкамі виникла плутанина.

Як зізнається актриса, їй досі доводиться часто пояснювати, що Оленою Яковлевої вони — дві різні актриси.

«Я навіть написала в своїй акторській анкеті, що моє ім’я Олена. І це принципово! Олена Яковлєва — зовсім інша актриса. Багато років тому, коли Олена тільки знялася в «Інтердівчинка», нас плутали і мені постійно дзвонили знайомі: «Господи, як ти могла?»Або приїхали ми з гастролями в Ленінград, всюди висять афіші з моїм спектаклем, на яких написано:« У всіх головних ролях Інтердівчинка!»Мені особисто було неприємно. Мені чужа слава не потрібна. Тому я принципово змінила ім’я «, — розповідає вона.

Олена Яковлєва з отцем Юрієм Яковлєвим

Олена Яковлева - біографія актриси, фото, батьки, особисте життя, чоловік і діти, зріст і вагу 2 021 Дізнайся

З 8 років жила в Німеччині, де знаходився кореспондентський пункт вітчима, потім в Данії, Ісландії, Фінляндії, Норвегії.

Надійшла на факультет журналістики МГУ, грала в студентському театрі.

На 3-му курсі надійшла також в Театральне училище імені Щукіна. Закінчила журфак МГУ заочно.

У 1985 році закінчила Театральне училище імені Щукіна в Москві.

З 1985 року — актриса театру Сатири.

Вперше знялася в кіно в 1988 році. Потім була велика перерва, а з початку 2000-х вона стала активно працювати в телесеріалах. Зіграла безліч ролей. В інші роки брала участь в зйомках 8-10 серіалів.

Глядачі запам’ятали актрису за такими картинами, «Два береги», «Вічний чоловік», «Під північним сяйвом», «Козеня в молоці», «Даша Васильєва. Любителька приватного розшуку »,« Бальзаківський вік, або Всі чоловіки сво. »,« Моя прекрасна няня »,« Кадетство »,« Марш Турецького »,« Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні »,« Жіночий лікар »,« Земський лікар »,« Щоденник лікаря Зайцевої »,« Райські кущі »і багатьох інших.

У 2016 році погодилася взяти участь в проекті «Танці з зірками» в парі з професійним танцюристом Віталієм Сурма.

Олена Яковлєва в програмі «Мій герой»

«Кого обманювати? В епоху Інтернету будь-який за півхвилини може дізнатися правду. Старіти треба гідно, в будь-якому віці можна бути цілком привабливою. Прагнення в 50 виглядати, як 17-річна дівчинка, ні до чого доброго не приведе. Очі все одно видадуть — розумні очі дорослої жінки «, — вважає Олена Юріївна.

Зріст Олени Яковлевої: 177 сантиметрів.

Особиста життя Олени Яковлевої:

У 2019 Альона Яковлєва розповіла, що в юності була згвалтована. До цього три десятиліття вона нікому не розповідала про інцидент — ні батькам, ні близьким подругам. За словами Олени, в юності вона зловила машину, щоб доїхати до станції «Аеропорт». У ній сиділи двоє молодих людей, які довезли її до місця призначення, а потім запропонували проводити назад — на Кутузовський проспект. Але далі вона зрозуміла, що потрапила в ліс на стару дачу. Там був третій чоловік. «Тут у мене щось клацнуло і я кажу:« Ну, хто перший?»Чоловіки здивувалися такій активності, стали вести себе інакше і кілька хвилин думали, але потім все сталося. Все, що їм було потрібно зробити зі мною, вони зробили », — повідала Яковлєва.

Вона пояснила, що якщо б не проявила активність, а стала чинити опір, то їй було б гірше. Після того, що сталося чоловіки відвезли її додому. Більше вона їх ніколи не бачила і не намагалася шукати. Кілька днів Яковлева пролежала вдома, потім пішла до лікаря і здала аналізи на венеричні захворювання.

Тричі була заміжня.

Перший, цивільний, чоловік — актор Олександр Кахун. Разом прожили вісім років.

Перший офіційний чоловік — актор Кирило Козаков. Від нього 24 листопада 1992 народилася дочка Марія Козакова — актриса.

З Кирилом Козаковим вони розійшлися, коли їх доньці було чотири місяці — у лютому 1993 Яковлєва пішла від чоловіка. Козаков почав брати участь у вихованні доньки, коли їй виповнилося 14 років.

Олена Яковлєва і Кирило Козаков

Другий офіційний чоловік — Кирило Мозгалевский (1964, г.р.), Кінорежисер, кінопродюсер, поет, також знімає рекламу.

Олена Яковлєва біографія

Одружилися, коли Маші було 2 роки, прожили багато років разом, потім розійшлися, але як і раніше дружать і свята проводять разом.

Олена Яковлєва і Кирило Мозгалевский

В даний час зустрічається з молодим хлопцем, який вдвічі молодший за неї.

«Зараз зустрічаюся з людиною, якій 26 років. І мене це анітрохи не бентежить. Мені все одно, скільки йому років. І мене не хвилює, що і хто про це думає. Я просто щаслива «, — говорить вона.

Фільмографія Олени Яковлевої:

1988 — Філіал- Люся
1990 — Під північним сяйвом
2000 — Салон краси-Вікторія
2000-2001 — Чорна кімната (фільм «Стан афекту»)
2001 — Спокуса Дірка Богарда- Ліліана Кавані
2001 — Часи не вибирають -дарувати Гаврюшина (Долорес)
2002 — Віліси — мати Ігоря
2003 — З ніг на голову — Женя
2003 — Оперативний псевдонім — Зоя Василівна Бєлова
2003 — Новорічний романс
2003 — Козеня в молоці — Анка
2003 — Життя одне — Наташа
2004 — Даша Васильєва. Любителька приватного розшуку 3 — Лола
2004 — Боец- Ельза
2004 — Бальзаківський вік, або Всі чоловіки сво. — пацієнтка Віри
2005 — Моя прекрасна няня — Женя
2005 — Оперативний псевдонім 2. Код Повернення — Зоя Василівна Бєлова
2005 — Отаман
2006 — У ритмі танго — Клара
2006 — Людина безповоротна — Ніна
2006 — Служба 21, або Мислити треба позитивно — Мама Саші
2006 — Угода — Алла
2006 — Російський переклад — Віра Тимофіївна Рябова
2006 — Під Великою Ведмедицею
2006 — Національне надбання — мати головного героя
2006 — Хто в домі хазяїн? — Соня
2006 — Іван Подушкін. Джентльмен розшуку — Лара Федотова
2006 — Міський романс — Любов Олександрівна Соболь
2006 — Все включено — Ольга
2006-2007 — Танго втрьох — Віка Колесникова
2007 — Приватне замовлення — Катерина Олексіївна
2007 — Терміново в номер — Ірина
2007 — Розплата за гріхи — Любов Олександрівна Соболь
2007 — Лаве
2007 — Кадетство — Софія Костянтинівна
2007 — Тримай мене міцніше — Марина Миколаївна Скворцова
2007 — Марш Турецького 4 — Марія Леонідівна
2007 — Бухта страху — Юлія Медовнікова
Рік випуску 2008 — Жінка бажає знати. — Ліля, журналістка
Рік випуску 2008 — Боєць. Народження легенди — Слідчий Карцева
Рік випуску 2008 — Я лечу, Алла — дружина Олега Лобова
2009 — Обручка -Тамаро Богуславська
2009 — Чудо — Людмила Олексіївна
2009 — Танго з ангелом — Алла Дугіна
2009 — Спецкор відділу розслідувань — Дарина Михайлівна
2009 — Повернення мушкетерів — де Круаль
2009 — Хлопчик і дівчинка Варвара
2010 — Почуй моє серце — Наталя Олександрівна Шевельова
2010 — 220 вольт любові — Маргарита Тернівська
2010 — Дворик — Інна
2010 — Черговий ангел — Ольга Олегівна
2010 — Земський лікар — Кіра Анатоліївна Светозарова
2010 — Відкурличуть журавлі — Анна
2011 — Все заради тебе — Лариса Глебовна Алтухова
2011 — Дорога моя донечка — Марина Славянова
2011 — Загадка для Віри — Нестерова
2011 — Купідон -Тамаро Мелікян
2011 — Не плач по мені, Аргентина — Лідія Георгіївна
2011 — Новини — Вероніка Едуардівна Граббе
2011 — Огіркова любов — Євдокія Костянтинівна Проніна
2011 — Угода — Ольга
2012 — великий ржака — Ельза
2012 — у очікуванні весни — Тамара
2012 — Цікава Варвара — Неллі Павлівна Журавльова
2012 — Новорічна дружина — Лариса Євгенівна
2012 — Пощастить у коханні — Інна Юріївна
2012 — Скліфосовський — Марина Сергіївна Шєїна
2012 — Жіночий лікар — Катерина Сергіївна Савчук
2012 — Дневник доктора Зайцевої — Марго Волгіна
2012 — Бога свої плани — Олена Миколаївна
2013 — Жіночий лікар 2 — Катерина Сергіївна Савчук
2013 — Процес — Зінаїда Василівна
2013 — Любов неждана нагряне — Нонна Павлівна
2013 — Фатальний спадок — Анна Гаєва
2014 року — Мама, я одружуся! — Тетяна Сергіївна Ракітіна
2014 року — Квітка папороті — Лариса
2015 — Райські кущі — дружина Кушака
2015 — Я знаю твої секрети — Галина, мати Ніни
2017 — Я любити тебе буду, можна?
2017 — Рецепт кохання — Парасковія
2017 — Пташка співоча — Ізольда
2018 — На гойдалках долі — Вікторія Петрівна Локтєва
2018 — Вбивства по п’ятницях — Ірина де Лорер
2018 — Реставратор — Ірина Борисівна Бограшова, заступник директора дитбудинку
2019 — Я знаю твої секрети-2 — Галина, мати Ніни
2019 — Вбивства по п’ятницях-2 — Ірина де Лорер
2019 — Повернення — Єлизавета Павлівна, мати Олега
2019 — Віраж
2020 року — Смерть в об’єктиві
2020 року — Я знаю твої секрети. хамелеон
2020 року — Я знаю твої секрети. Римський кат
2021 — Я знаю твої секрети. Гладіатор — Галина Михайлівна, мати Ніни

Ролі Олени Яковлевої в театрі:

«Тіні» (Московський академічний театр Сатири)
«Фатальна помилка» (Московський академічний театр Сатири)
«Босоніж по парку» (Московський академічний театр Сатири)
«Бочка меду» (Московський академічний театр Сатири)
«Амазонка» (Московський академічний театр Сатири)
«Ідеальний чоловік» (Московський академічний театр Сатири)
«Тригрошова опера» (Московський академічний театр Сатири)
«Молодість Людовика XIV» (Московський академічний театр Сатири)
«Тягар рішень» (Московський академічний театр Сатири)
«Катерина Іванівна» — Катерина Іванівна (театр «Модерн ‘», режисер: Світлана Врагова)
«Приборкання норовливої» (Московський академічний театр Сатири)
«Лулу» (Театр на Малій Бронній)
«Занадто одружений таксист» Рея Куні — Мері Сміт (Московський академічний театр Сатири)
«Хомо еректус» — Маша Кошелькова (Московський академічний театр Сатири)
«Секретарки» — Жінка (Московський академічний театр Сатири)
«Поле битви після перемоги належить мародерам» (Московський академічний театр Сатири)
«Таланти і шанувальники» А. Н. Островського — Ніна Василівна Смельская (Московський академічний театр Сатири, режисер: Борис Морозов)
«Щасливців-Нещасливців» за п’єсою «Ліс» А. Н. Островського — Марина (Московський академічний театр Сатири)
«Андрюша» (Московський академічний театр Сатири)
«Нам все ще смішно» (Московський академічний театр Сатири)
«Розпусник» — Анна-Доротея Тербуш (Московський академічний театр Сатири)
«Тріо» — Клара Шуман (театр «Імперія зірок»)
«Між світлом і тінню (» Orpheus Descending «)» — Лейді Торренс (Московський академічний театр Сатири)
«Останній клоун (Вшанування)» (Московський академічний театр Сатири)
«Не такий як усі» — Жінка (Сучасний театр антрепризи, режисер: Павло Урсул
«Лісістрата» по Аристофану і Л.Філатову (9 вересня 2014 року — прем’єра) — Лісістрата (Московський академічний театр Сатири, режисер: Ніна Чусова)
«Сумно, але смішно» Пародія на ювілей (Московський академічний театр Сатири, С.Плотів, В.Жук, А.Ширвіндт)
«Дорослі Ігри» — Габріель (антреприза, режисер: Сергій Арцибашев)

57-річна Олена Яковлєва закрутила роман з молодим бізнесменом

Актриса розповіла Лері Кудрявцевої про всіх своїх колишніх чоловіків. Також вона обмовилася, що її серце знову не вільне.

Олена Яковлєва. фото: globallook.com

Алена Яковлева є народною артисткою Росії. Свого часу вона пішла по стопах знаменитого батька Юрія Яковлєва і змогла побудувати кар’єру актриси. За плечима знаменитості кілька розлучень. Знайти щастя в особистому житті жінка довгий час не могла. Днями вона стала героїнею передачі «Секрет на мільйон». Зірка кіно дала відверте інтерв’ю Лері Кудрявцевої і відповіла на провокаційні питання.

згадала Алена Юріївна і свою першу любов Олександра Кахуна. Чоловік довго доглядав за нею. У підсумку вони прожили в цивільному шлюбі сім років. «Ми подали заяву в ЗАГС. Свідки вже були, але я скасувала ЗАГС. У мене вдома часто збиралися студенти Щукінського училища. І хтось проявив до мене підвищений інтерес. І все. Він мене приревнував, почав шукати запрошення в ЗАГС, а я стала його вистачати, виривати. Стався скандал », — поділилася жінка.

Яколева згадала, як за нею доглядав перший коханий. фото: Кадр з передачі «Секрет на мільйон»

пізніше Яковлєва вийшла заміж, але вже за актора Кирила Казакова. Йому вона подарувала доньку Марію, але вже через пару місяців після появи дитини на світ вони розлучилися. Довгі роки Кирило не брав участі у вихованні дитини.

«Я ніколи не забороняла їм спілкуватися. Я пішла з різних причин. Я розуміла, що життя у нас не буде. Я народила в 25 і була готова до дитини, а Кирило був не готовий до цього. Були важкі часи. Грошей не було патологічно », — пояснила актриса.

Ще однією причиною стало те, що чоловік був агресивним і часто бив посуд. «Я просто зібрала речі і пішла», — зазначила Алена Юріївна.

Яколева впевнена, що Козаков не був готовий до сімейного життя. фото: Кадр з передачі «Секрет на мільйон»

Другим законним чоловіком актриси став Кирило Мозгалевский. Незабаром після знайомства вони стали жити разом, але і цей шлюб тривав недовго.

«У нього почалося інше життя після поїздки до Франції. Тоді я подумала, що якщо йому так подобається, то нехай. Там було багато. Він почав пропадати », — повідала Яковлєва. За її словами, тоді вона запропонувала розлучитися, так як образилася на поведінку Мозгалевская. У підсумку вони залишилися друзями і досі відзначають свята разом.

Кирило Мозгалевский. фото: Кадр з передачі «Секрет на мільйон»

Останні роки Алена Юріївна намагається оббігати своє особисте життя від громадськості. У студії передачі стало відомо, що сусіди у свій час бачили, як в гості в заміський будинок актриси навідувався молодий чоловік. Зірка кіно зізналася, що дійсно у неї був роман з 25-річним хлопцем, якого вона приховувала від усіх, але потім вони розлучилися. Правда, артистка не стала приховувати, що зараз її серце знову не вільне.

«У мене є чоловік. Я перебуваю в цукерково-букетний період. Він не такий молодий (як екс-коханий). Він займається бізнесом. Ми зустрічаємося десь три місяці », — зізналася актриса.

Яковлєва зазначила, що її обранець ще не залишався у неї ночувати, але вона пригощала його вечерею. Поспішати жінка не хоче. При цьому вона не бачить нічого поганого в тому, щоб будувати відносини з чоловіком молодше себе.

золота рибка. Олена Яковлєва

Добавить комментарий