Борис Галкін згадав, чому його шлюб з Печернікової був швидкоплинним Дивимося

Автор: | 14.01.2022

Борис Галкін згадав, чому його шлюб з Печернікової був швидкоплинним

Борис Галкін згадав, чому його шлюб з Печернікової був швидкоплинним Дивимося

шлюб Бориса Галкіна та Ірини Печернікової був поспішним і швидкоплинним. Як одного разу розповідала нині покійна актриса, вона поспішила, погодившись відправитися під вінець. У розмові з Борисом Корчевніковим на каналі «Росія 1» актор згадав про знайомство з нею і про що спалахнула між ними сильному почутті. Також поділився своєю версією того, чому їх шлюб так швидко прийшов до свого логічного завершення.

У 1979 році Борис Галкін став режисером в Театрі Маяковського. У холі його увагу привернув портрет красуні-артистки, але не надав цьому особливого значення. Наступного разу Галкіна зацікавила актриса, яка зіграла головну роль у виставі «Венсеремос». Він якраз шукав акторів для своєї постановки «І попливе камінь», тому вирішив спробувати Ірину Печернікова на головну роль. «Відрізняється вона своєю якоюсь тишею і неймовірною внутрішньої упевненістю на сцені. Мені це здалося дивним. І тут я теж не соотнес присутню артистку на сцені з портретом «, — розповів Борис Галкін.

Коли актриса прийшла на проби, він відразу не впізнав її. Вона настільки відрізнялася і від портрета, і від своєї героїні на сцені, що Галкін неймовірно вражений. «Вона ні на кого не схожа, вона абсолютно самостійно летить на небі зірочка», — говорив про неї актор. В ході репетицій він буквально боровся зі своїми сильними почуттями по відношенню до Ірини, тому що розумів, що все це може сильно перешкодити спільну роботу. І тільки після того, як спектакль був випущений, між акторами зав’язалися романтичні стосунки. Сама актриса стверджувала, що вони занадто поквапилися з весіллям. На її думку, після виходу фільму «В зоні особливої ​​уваги», що приніс Галкіну неймовірну популярність в СРСР, він став багато їздити по країні. У той час як вона повністю присвятила себе театру.

Однак Борис Галкін зазначив, що в цей час він працював режисером в новгородському театрі і справді їздив по країні, але по роботі. «І наші творчі шляхи йшли паралельно, тому все це якось об’єктивно склалося — що ми практично не жили разом в результаті», — уклав актор. Навіть після розставання він завжди радий був її побачити і не збирається викреслювати з пам’яті сторінки їхнього спільного життя.

Ірина Печерникова померла 1 вересня 2020 року. На похованні Борис Галкін попросив у неї вибачення. «Я не приділяв стільки уваги, стільки часу, скільки, напевно, чекала Ірина», — сказав артист. Відверта розповідь про кохання, дружбу і творчий шлях Бориса Галкіна — в ефірі каналу «Росія 1».

«Прости мене!»: Борис Галкін вибачився перед колишньою дружиною Іриною Печернікової

72-річний Борис Галкін висловився про смерть 74-річної Ірини Печернікової. Актор назвав колишню дружину самовідданою людиною.

Зірка фільму «Доживемо до понеділка» померла за день до свого 75-го дня народження. Артистка відпочивала разом з подругою в селі Лазарево, розташованої в Ярославській області. Ірина Вікторівна померла раптово, за вечерею. Пізніше лікарі встановили, що причиною смерті став інфаркт.

смерть Печернікової шокувала її колег. Екс-чоловік Борис Галкін не зміг стримати емоцій, кажучи про Ірину Вікторівні. «Я приношу свої співчуття рідним, близьким, колегам Ірини. Для тих, хто знав її особисто, це втрата неймовірна. Таких самовідданих людей в роботі сьогодні дуже мало. Я прошу вибачення у багатьох людей, хто особисто знав Ірину. Царство небесне її батькам, це були святі люди. Вибачте мене, якщо я в чомусь був винен. І прости мене, Ірина », — заявив артист.

Галкін був другим чоловіком Печернікової. Актор вперше побачив її в Театрі Маяковського. Тоді Ірина грала у виставі «Венсеремос». Батько Владислава Галкіна погано пам’ятає зміст постановки, але прекрасно запам’ятав саму виконавицю головної ролі і плаття, яке вона сама зв’язала для ролі.

Борис Сергійович не любить афішувати подробиці особистого життя. Однак відомо, що знайомство з Іриною справило на нього сильне враження. Артист наполегливо залицявся до Печернікової, яка не знала, що Галкін тоді був одружений на Тетяні Федосеевой. їх шлюб розпався після смерті новонародженої дочки пари Василини.

Уже будучи вільним чоловіком, Галкін наполіг на весіллі з Печернікової. Вона піддалася натиску закоханого красеня і вирушила з ним взагс. Але і цей союз не був довговічним. Після ролі у фільмі «В зоні особливої ​​уваги» Борис Сергійович знайшов величезну популярність. Він часто бував у від’їзди і рідко залишався вдома. Ірина Вікторівна також була захоплена роботою в Малому театрі і думала про кар’єру. В результаті дві зірки розлучилися.

Борис Галкін — біографія, новини, особисте життя

Борис Сергійович Галкін. Народився 19 вересня 1947 року в Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Радянський і російський актор і режисер театру і кіно, сценарист, продюсер, композитор. Заслужений артист Російської Федерації (1999).

Борис Галкін народився 19 вересня 1947 року в Ленінграді (нині Санкт-Петербург).

Батько — Сергій Михайлович Галкін (1911-1985), працював закрійником і шевцем при Театрі оперети в Ризі. «Він шив приголомшливу модельне взуття. У батька був дар, йому було досить один раз побачити ногу, щоб зшити взуття «, — розповідав Борис Сергійович.

Мати — Світлана Георгіївна Галкіна (1924-2006), працювала медсестрою.

Дід по батькові загинув у Велику Вітчизняну війну. Бабуся по батькові, Анна Михайлівна Галкіна, прожила 94 роки.

Борис Галкін — прямий нащадок сестри фельдмаршала Михайла Кутузова.

В школу пішов в Ризі, куди переїхала його родина.

Як розповідав актор, в районі, де він ріс, була кримінальна обстановка. Він займався боксом, акробатикою, гімнастикою, вільною боротьбою. «Я адже був невисокого зросту, і тому мені треба було завжди доводити свою перевагу реальним способом: далі бігати, вище стрибати, краще боротися», — згадував він. За самбо став срібним призером Латвійської РСР.

З дитинства багато бував в театрі, де працював його батько. Став відвідувати студію читців, якою керував Костянтин Титов. Саме там він і вирішив, що буде артистом. «Десь у 14 років несподівано прокинулася любов до поезії. У ризькій студії читця у мене була сольна програма, я читав вірші Белли Ахмадуллиной, Андрія Вознесенського, Євгена Євтушенка, так що подальшу долю пов’язував тільки з мистецтвом «, — розповідав актор.

За словами Бориса Галкіна, в юності він любив розігрувати сценки перед оточуючими, причому, вельми провокаційні: «Якось я привіз на Ризьке узмор’я 4,5 кілограма бурштину. Рано вранці я виходжу на пляж, і ось серед баговиння, яку викидає прибій, я розкидаю свій бурштин, по кромці на 150 метрів. Потім виходимо гуляти на пляж, я нахиляюся і кажу: «Ой, дивна річ, дивіться, бурштин. Рідкісний випадок». Я спровокував цю ситуацію, і всі почали шукати. знаходять. веселяться! А на наступний ранок весь берег була перерва відпочиваючими. Ось так я пожартував «.

У старших класах працював, допомагав родині. Був садівником, освітлювачем, матросом на рятувальній станції.

Після школи з рекомендаційним листом від свого педагога по студії відправився в Москву вступати до театрального вузу. В училище імені Бориса Щукіна на нього звернула увагу Віра Львова і записала Галкіна в свою майстерню. Його однокурсниками були Олександр Кайдановський, Леонід Філатов, Володимир Качан, Ніна Русланова, Ян Арлазоров.

У 1969 році закінчив театральне училище імені Б. Щукіна і став служити в театрі Сатири. Через два роки перейшов в Театр на Таганці.

З 1971 по 1977 рік працював актором і режисером в театрах Москви і Новгорода. Співпрацював з московськими театрами Маяковського, Пушкіна і Моссовета, Новгородським театром драми (туди він виїхав спеціально, щоб поставити свій дебютний режисерський спектакль).

У 1977 році закінчив режисерське відділення вищих театральних курсів при ГІТІСі.

Широку популярність здобув завдяки роботам в кіно. Зніматися почав з кінця 1960-х.

А знаменитим став після виходу на екрани в 1977 році фільму «В зоні особливої ​​уваги», в якому він зіграв гвардії лейтенанта ВДВ Віктора Тарасова. Ця роль стала візитною карткою актора. Затвердив його на роль Сергій Федорович Бондарчук: «Претендентів на роль Тарасова було близько тридцяти. Я-то відразу, як прочитав сценарій, зрозумів, що це — моє, але весь ланцюжок взаємин артиста зі знімальною групою — переговори, фото- і кінопроби — все одно довелося пройти до кінця. І ось, побачивши мої проби, Сергій Бондарчук, а він в той час був художнім керівником Першого творчого об’єднання «Мосфільму», сказав: «Однозначно — Галкін»», — розповідав актор. У той час артист був у чудовій спортивній формі і те, що йому пропонувалося за сценарієм, він робив із задоволенням. У 1981 році вийшло продовження картини — «Хід у відповідь».

Борис Галкін у фільмі «В зоні особливої ​​уваги»

Борис Галкін у фільмі «Хід у відповідь»

Серед інших робіт того періоду варто виділити стрічки «Один і без зброї» (Синку), «Звинувачується весілля» (Фаля), «Акція» (Єгор Іванович Сьомін), «Робота над помилками» (директор школи), «Кат» (один з гвалтівників).

В активі Бориса Галкіна багато фільмів на військову тематику, крім вище згаданих, це «Очікування полковника Шалигіна» (крилатою стала фраза його героя «Терпіти ненавиджу!»),« Десантний батя »,« Полювання на Вервольфа »,« Відставник »,« Полювання на гауляйтера »,« Відставник »,« МУР. Третій фронт ».

Знімався в дитячому пригодницькому фільмі «Капітан Збреши-голова», мюзиклі «Блакитний карбункул», комедії «Подорож буде приємним», біографічній драмі про шахіста «Білий сніг Росії», детективному серіалі «Маросейка, 12».

З початку 1990-х Галкін зосередився на режисерській діяльності. Також реалізував себе ще й як поет-пісняр. «Вірші я почав писати ще років з чотирнадцяти. Це були перші, такі ще учнівські, але вельми пристрасні твори. В одній з моїх пісень рядок є — «Тоді народжувалися через крики вірші, але вітер їх забрав». Перші вірші я саме прокричав, коли біг за електричкою. Це було на Ризькому узбережжі. Вона їхала, я залишався. Я тоді працював рятувальником на рятувальній станції, вона була дівчина іншого кола, іншого соціального статусу. Традиційно, банально, як в житті часто буває. Я це дуже глибоко переживав. І тоді я їй услід кричав свої вірші, але жодного рядка з них вже, на жаль, не пам’ятаю. Стукають вірші в душу мою, буває, що стукають «, — розповідав артист.

З 1996 року — заступник директора з виробництва кіностудії імені М. П. Драгоманова. Горького.

У 2000-і часто знімався в телесеріалах і документальних фільмах, присвячених що пішли з життя колегам.

З квітня 2003 року по серпень 2016 року — ведучий програми «Служу Вітчизні!»На« Первом канале ».

28 червня 2005 року підписав «Лист на підтримку вироку колишнім керівникам ЮКОСа».

З 2005 по 18 квітня 2008 року було президентом Гільдії акторів кіно Росії.

Записав два студійні альбоми «За честь і славу Вітчизни!»І« Поза розкладу рейс ».

Борис Галкін в програмі «Мій герой»

Борис Галкін. Доля людини з Борисом Корчевніковим. Ефір від 16.12.2020

Особисте життя Бориса Галкіна:

Тричі був одружений.

Перша дружина — актриса Ірина Печерникова. Вони познайомилися в Малому театрі — вона там служила, а Галкін — студент-випускник — ставив дипломний спектакль. Він був шалено закоханий в актрису, зробив їй пропозицію. Сама актриса згодом говорила, що шлюб був помилкою: «Мені не треба було виходити за нього заміж. Можна було б просто побути закоханими «.

Разом прожили лише рік. Далі Печерникова подала на розлучення.

Ірина Печерникова — перша дружина Бориса Галкіна

Друга дружина — Олена Петрівна Галкіна (в дівоцтві Демидова), художник і сценарист (зокрема, писала сценарії для серіалу «Дальнобійники»). Познайомилися вони на зйомках: вона малювала, а Борис побачив спочатку її руки і був абсолютно вражений їх пластикою. потім Галкін і Демидова зустрілися очима — і з цього почався їх роман.

Борис усиновив двох дітей Олени: сина Владислава Галкіна (25.12.1971 — 25.02.2010) і дочка — Марію Галкіну (рід. 03.09.1977 р.).

Борис Галкін з дружиною Оленою та дітьми

Владислав став відомим актором, хоча Борис Галкін і намагався відрадити його йти по своїх стопах. Він дуже любив Владислава і коли той помер, це було для Бориса Галкіна страшним ударом.

Борис і Владислав Галкін

Третя дружина — Інна Разумихина (1973 р.р.), Співачка. Інна — виконавиця ліричних пісень і французького шансону. Познайомилися на кінофестивалі в Бресті. Вона молодша за нього на 26 років. Одружилися в 2013 році.

Борис Галкін і Інна Разумихина

30 липня 2017 року Інна Разумихина народила Борису Галкіну дочку Анну. Дівчинка з’явилася на світ недоношеною. Борис Галкін розповідав: «Дочка народилася 30 липня. Ми з дружиною спеціально не поширювалися про вагітність, так як спроба була не перша, дуже переживали. Аня народилася раніше терміну, але зараз наздоганяє однолітків за вагою. При народженні важила майже три кілограми ».

Дочка стала першою біологічною дитиною 70-річного Бориса Галкіна.

Фільмографія Бориса Галкіна:

1967 — Відплата — молодший лейтенант Лукін (немає в титрах)
1969 — Ехо далеких снігів
1970 — Місто першого кохання (кіноальманах) — Філіп, червоноармієць
1972 — Свеаборг (Sveaborg) — Аркадій Ємельянов
1974 — Свій серед чужих, чужий серед своїх — червоноармієць
1975 — Таке коротке довге життя — Ігор
1975 — Раба любові — епізод
1976 — Доля барабанщика — Вітька Чесноков (немає в титрах)
1976 — Сентиментальний роман — Степан, один із залицяльників Зої-великий
1977 — У зоні особливої ​​уваги — Віктор Павлович Тарасов, гвардії лейтенант ВДВ
1978 — Омелян Пугачов — Микита Строєв
1979 — Капітан Збреши-голова — папа Завітайкіних
1979 — Блакитний карбункул — Джеймс
1980 — Люди в океані — Саня Пряхін, матрос
1980 — Громадянин Лешка — Лешка Ігнатов
1980 — Білий сніг Росії — Флора, гросмейстер
1981 — Хід у відповідь — Віктор Павлович Тарасов, гвардії капітан
1981 — Очікування полковника Шалигіна — Бєлов Петро Іванович
1982 — Подорож буде приємним — Геннадій
1982 — Поліська хроніка — Алесь
1983 — Підліток — Крафт
1984 — Один і без зброї — Синку
1985 — Матвєєва радість — Матвій
1986 — Звинувачується весілля — Фаля, пріблатненний
1987 — Я хочу бути отроком світлим (короткометражний)
1987 — Суд в Ершовка — Рогачов
1987 — Солом’яні дзвони — дільничний
1987 — Дзеркало для героя — Кирило Іванович Пшеничний, батько Сергія в молодості
1987 — Акція — Єгор Іванович Сьомін
1988 — Робота над помилками — директор школи
1988 — Земляки — Олег
1988 — Все кого-то люблять. — Григорій
1989 — Смиренний цвинтар — Гарік, працівник кладовища
1989 — Князь Удача Андрійович — Володимир Елхов, батько Віті Єлхов
1990 — Рой — Віктор Заварзін
1990 — Кат — Саша Завалишин, скульптор; насильник
1991 — Поки грім не вдарить — епізод
1991 — Кров за кров — Валёк, «Соболь»
1992 — Пам’ятаєш запах бузку. — Пахомов (немає в титрах)
1992 — Гра
1992 — 22 червня, рівно о 4 годині. — Полозов
1994 — Чорний клоун — Аксель Біркамп, він же Олександр Іванович Лозовий
1995 — Чоловік талісман
1998 — Сни Сталкера (документальний)
2000 — Маросейка, 12 — полковник Дуров
2001 — Охоронці пороку — кілер
2002 — Тайга. Курс виживання — Сергій Петрович
2002 — Право на захист — Анатолій, приватний детектив
2005 — Полювання за тінню — Андрій Савін, полковник МВС України
2006 — Зрушення — Вершинін — генерал ФСБ
2006 — Розповідь про минуле Леоніда Філатова (документальний)
2006 — Крилата піхота Росії (документальний) — провідний
2007 — Ситуація 202
2007 — На мосту — Нікітін
2007 — 07-й змінює курс — батько Ольги
Рік випуску 2008 — Ми з майбутнього — Ємельянов, старшина
Рік випуску 2008 — Десантний батя — генерал Петров, заступник. командувача ВДВ СРСР
2009 — Шепіт помаранчевих хмар — тренер Анатолій Володимирович, «Батя»
2009 — Полювання на Вервольфа — Олег Гришин
2009 — Відставник — Сергій Михайлович Дідів, полковник
2010 — ППС — Костянтин Григорович Надєждін
2010 — Мисливці за караванами — генерал-полковник
2010 — Відставник-2 — Сергій Михайлович Дідів, полковник
2010 — Владислав Галкін. Близько до серця (документальний)
2010 — Влад Галкін. Важко бути героєм . (Документальний)
2011 — Владислав Галкін. Посмішка на пам’ять (документальний)
2011 — Володимир Гостюхін. Територія моєї любові (документальний)
2011 — Здивуй мене — Андрій Пилипович, генерал
2011 — Зроблено в СРСР — Іван Григорович Шишов
2011 — Відставник-3 — Сергій Михайлович Дідів, полковник
2011 — МУР. Третій фронт — Ілля Самохін, фронтовик-інвалід
2011 — Відплата — Спасів Микола Петрович, приватний детектив
2012 — Полювання на гауляйтера — Силантьєв
2013 — Наталія Гвоздікова. Любити — значить прощати (документальний)
2013 — Королева бандитів — Олександре Олександровичу Меркур’єв (Козир)
2014 року — Дорога додому — Єгор Тимофійович Герасимов, батько Матвія
2014 року — Бота — Тарасов
2017 — громовержець (не був завершений)
2018 — Куля — Іван Іванович Романов, батько Кирила, відставний військовий
2019 — Відставник. Врятувати ворога — Сергій Михайлович Дідів, полковник
2019 — Відставник-4. Один за всіх — Сергій Михайлович Дідів, полковник
2020 року — Старі кадри — Іван Михайлович Долін
2020 року — Під прикриттям — Єгор Хомич Бахрушин
2021 — Сокира. 1943 — Жуков, маршал Радянського Союзу, представник Ставки
2 022 — У самого Білого моря — Микола
2022 — Захід почекає

Режисерські роботи Бориса Галкіна:

1982 — Молодість, випуск 4-й (кіноальманах)
1984 — Доручити генералу Нестерову.
1992 — Пам’ятаєш запах бузку.
1992 — Гра
1992 — 22 червня, рівно о 4 годині.
1994 — Чорний клоун
1995 — Чоловік талісман

Продюсерські роботи Бориса Галкіна:

1992 — Гра
1994 — Чорний клоун
1995 — Чоловік талісман
1997 — Упир
2000 — Танго на два голоси

Борис Галкін згадав, чому його шлюб з Печернікової був швидкоплинним. Доля людини